Росія обіцяє не визнавати своїх прихильників в Абхазії

П'ятниця, 22 лютого 2008, 11:14

Росія заявляє, що вона не збирається визнавати незалежність конфліктних регіонів Грузії.

Про це заявив глава МЗС Грузії Давид Бакрадзе, коментуючи підсумки зустрічі президентів, на якій був присутній і він у складі грузинської делегації, повідомляють Новости Грузия.

"На зустрічі було заявлено, що Росія не збирається визнавати незалежність конфліктних регіонів Грузії", - повідомив Бакрадзе і зазначив, що на зустрічі президентів були обговорені всі ті питання, що актуальні для відносин двох країн.

Бакрадзе повідомив, що на рівні президентів уже є угода, що до другої половини березня відновиться повітряне сполучення і прямі авіарейси між двома державами.

За його словами, президенти також обговорили питання повернення продукції грузинського сільського господарства на російський ринок. Як сказав глава МЗС, грузинські і російські експерти будуть обговорювати всі питання, що стосуються цієї теми, у тому числі технічні.

Що стосується підтримки Грузією вступу Росії до СОТ, за словами Бакрадзе, є гарні результати роботи експертних груп у цьому напрямку, і Грузія "готова підтримати Росію при вирішенні декількох принципових питань".

Хоча глава МЗС утримався на даному етапі робити конкретні прогнози по налагодженню спільного контролю грузинської і російської сторін за сухопутними ділянками грузино-російського кордону на території Абхазії і Південної Осетії, але відзначив, що "на цьому етапі є підґрунтя для обережного оптимізму".

Протягом найближчих тижнів буде створена добра основа для досягнення угоди в цьому плані, - сказав Бакрадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування