Росія думає, що Україна і Грузія спеціально її дражнять

П'ятниця, 22 лютого 2008, 11:33

Постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін упевнений, що заяви керівництва України і Грузії про вступ до Альянсу це лише спроби подратувати Росію.

"У НАТО на даний час обговорюється питання про вступ однієї країни - Хорватії. Про приєднання Македонії й Албанії мої співрозмовники в альянсі висловлюються досить скептично. А про Україну або Грузію мова взагалі не йде", - сказав Рогозін у ході відео-конференції, організованої РІА Новини.

Заяви політиків про можливість вступу України або Грузії в НАТО є "політичним піаром, прагненням якось подразнити Росію, вивести з рівноваги", - вважає постпред.

За його словами, Грузія, наприклад, не відповідає жодному стандартові, що є необхідною умовою для вступу в НАТО. "Зокрема, країна не має економічної самостійності, дотепер не вирішила проблему Абхазії і Південної Осетії", - сказав Рогозін.

Що стосується України, то, як відзначив постпред, навіть усередині країни немає єдності по питанню вступу в альянс.

"Що, Україна по один берег Дніпра буде вступати в НАТО, а по інший ні? Невже в альянсі знайдуться люди, що будуть приймати рішення, що зруйнує територіальний суверенітет України. Ні, нічого такого не буде", - вважає Рогозин.

Тому, на його думку, будуть вестися політичні ігри, "ритуальні танці" навколо цих двох країн. Рогозін не виключив, що в контексті президентських виборів у США комусь з кандидатів "видасться красивою ідея підняти питання про вступ Грузії або України в НАТО і так позлити Росію".

"Я думаю, що це нерозумно, неперспективно. Це позначиться на взаєминах і ні до чого хорошого не призведе", - сказав постпред.

"Вступ наших сусідів у НАТО призведе до катастрофічних наслідків. Я не бажав би їм таких історичних травм", - сказав Рогозін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування