У Яценюка все йде за планом, а "план є завжди"

П'ятниця, 22 лютого 2008, 12:08

Чотири фракції парламенту погодились працювати над політичною угодою про розблокування Верховної Ради і три фракції вже дали свої пропозиції до її тексту.

Про це заявив спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк, підводячи підсумки своїх переговорів з фракціями парламенту.

"З 5 фракцій 4 погодились працювати над текстом запропонованої мною угоди. 3 фракції вже сьогодні подали свої пропозиції до тексту цієї угоди. "Наша Україна" – "Народна Самооборона" подасть до кінця дня. Фракція Компартії отримала пропозицію. Все залежить від них. Є бажання залучитись до вирішення політичної кризи – будь ласка, ні – це воля відповідної фракції", - сказав він.

Яценюк підтвердив, що у понеділок об 11 ранку відбудеться публічне засідання круглого столу, на якому всі фракції мають ухвалити політичну угоду про розблокування парламенту.

Водночас Яценюк зазначив, що не переоцінює "роль і місце майбутньої політичної угоди".

"Навіть підписання політичної угоди не дасть 100% гарантії безперервності роботи Верховної Ради. Обов’язково з’явиться той чи інший привід для того, щоб спровокувати ще одну парламентську кризу. Але треба почати працювати. Це вихід із сьогоднішньої політичної ситуації. Так, тимчасовий. Так, не найдосконаліший. Але це вихід", - сказав він.

За словами Яценюка, політична угода передбачатиме, що "захід у парламент не буде для здійснення вузькопартійних інтересів", а також там міститиметься норма про те, що фракції повинні утримуватися від блокування трибуни і президії, а порядок денний "не має містити резонансні речі".

На питання, чи є в нього "план Б" у разі, якщо політичну угоду не ухвалять, Яценюк сказав:

"План є завжди".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування