"Нафтогаз" і "УкрГазЕнерго" почали грати в пінг-понг звинувачень

П'ятниця, 22 лютого 2008, 16:54

НАК "Нафтогаз України" недоотримала 2 млрд. грн. у зв'язку із ненаданням ЗАТ "УкрГаз-Енерго" актів прийому-передачі природного газу.

"Нафтогаз України" не може отримати компенсацію різниці ціни на закупівлю імпортного газу для потреб ТКЕ за період листопад-грудень 2007 року та січень-березень 2008 року у зв'язку з відмовою "УкрГаз-Енерго" надати акти прийому-передачі природного газу", - заявляє НАК.

Згідно з повідомленням, "цього тижня Міністерство фінансів перерахувало Міністерству палива та енергетики 2 млрд. грн. в рахунок компенсації різниці ціни на закупівлю імпортного газу, гроші знаходяться на рахунку Держказначейства".

"Недоотримання коштів в рахунок компенсації за поставки газу підприємствам ТКЕ ускладнює процес розрахунків із боргами за спожитий імпортний газ перед ВАТ "Газпром", - наголошує компанія.

"УкрГаз-Енерго", у свою чергу, спростувало звинувачення держхолдингу в ненаданні актів прийому-передачі газу.

"УкрГаз-Енерго" висловлює глибоке обурення спробами "Нафтогаз України" маніпулювати суспільною думкою", - відзначається в повідомленні підприємства.

Компанія підкреслює, що, відповідно до вимог нормативних актів Кабміну, вона не має права безоплатно поставляти газ і оформляє його передачу в день оплати.

"УкрГаз-Енерго" нагадало, що 19 лютого надало "Нафтогазу України" акт прийому-передачі газу на 898 млн грн через 45 хвилин після одержання від держхолдингу коштів у рахунок його оплати. Підприємство уточнює, що на цьому документі стоїть підпис першого заступника голови правління НАК Ігоря Діденка.

Постачальник газу заявив про готовність надати цей документ представникам ЗМІ та прес-центру "Нафтогазу України".

Як відомо, "УкрГаз-Енерго" є спільним підприємством "Нафтогазу України" та "РосУкрЕнерго".

, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування