Порошенко з глибоким жалем спостерігає за виходом Балоги

П'ятниця, 22 лютого 2008, 17:13

Голові ради Національного банку Петрові Порошенку невідомо про партію, яку нібито має намір створити глава секретаріату президента Віктор Балога.

Про це він заявив у пятниц'ю в інтерв'ю журналістам, повідомляє Ліга.

"Я як голова Ради Національного банку відійшов від активної політичної діяльності... Це стосується всіх політичних сил. На сьогоднішній день я спостерігаю з глибоким жалем те, що є виходом назовні тих конфліктних кризових явищ, що існують усередині партії, і глибоко переконаний, що перед публічним обговоренням їх варто було обговорити усередині партії, не виносячи назовні", - пояснив Порошенко.

При цьому він підкреслив, що подібні дії повинні призвести до виконання тих зобов'язань, що "Наша Україна - Народна самооборона" брала на себе перед виборами по створенню єдиної партії".

За його словами, існуючі сьогодні кризові явища з'являються в зв'язку з тим, що ці зобов'язання не виконуються.

"Наскільки мені відомо, сьогодні на політраді блоку негайно після тих подій, що відбулися, були прийняті конкретні рішення і затверджено конкретний графік, що дозволить стверджувати про існуючі зрушення в процесах створення єдиної партії", - сказав Порошенко.

Як відомо, 15 лютого глава секретаріату президента Віктор Балога заявив про вихід з "Народного Союзу "Наша Україна". 19 лютого Роман Безсмертний, Михайло Полянчич, Ігор Кріль, Віктор Тополов, Оксана Білозир і Василь Петьовка також заявили про свій вихід з партії "Народний Союз "Наша Україна".

Як результат, у колі політологів і політиків з'явилися розмови про можливості створення нової політичної сили на базі колишніх членів НСНУ. Зокрема, член депутатської групи "Народна самооборона", політолог Олесь Доній відзначив, що главі секретаріату президента Балозі навряд чи удасться "розкрутити" новий політичний проект до президентських виборів 2010 року.

У той же час, на його думку, Балога, так чи інакше, прагне розширити електоральне поле для президента Віктора Ющенко.

У свою чергу, член політради блоку НУНС, лідер партії "Пора" Владислав Каськів підкреслив, що нової партії, що складається з членів блоку "Наша Україна - Народна самооборона", поки не буде.

"Ніхто з членів політради блоку "Наша Україна - Народна самооборона" поки не одержував ніяких пропозицій взяти участь у нових політичних проектах. Це стало зрозуміло після вчорашнього засідання політради блоку НУНС", - уточнив політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування