Народивши трійню, можна не думати про роботу

Субота, 23 лютого 2008, 16:28

При народженні двійні Кабінет міністрів виплачуватиме за першу дитину 12 тисяч грн., за другу – вже 25 тисяч.

Про це йдеться в прийнятій у п’ятницю постанові уряду "Питання призначення і виплати допомоги сім’ям з дітьми", яка визначає порядок надання у 2008 році допомоги при народженні дитини.

Як повідомляє прес-служба міністерства праці й соціальної політики, проект постанови на засіданні уряду презентувала міністр Людмила Денисова.

Допомога при народженні дитини, яка народилася після 31 грудня 2007 р., надається у розмірі 12 240 гривень — на першу дитину, 25 000 гривень — на другу дитину, 50 000 гривень — на третю і наступних дітей.

Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні першої дитини в сумі 4 800 гривень, другої дитини — 4 840 гривень, третьої та наступних дітей — 5 000 гривень, решта суми на першу дитину виплачується протягом наступних 12 місяців (по 620 гривень щомісяця), на другу дитину — 24 місяців (по 840 гривень щомісяця), на третю і наступних дітей — 36 місяців (по 1250 гривень щомісяця) рівними частинами.

Розмір та строк виплати допомоги, яка призначається одному з батьків дитини, визначається з урахуванням кількості дітей, які до народження дитини перебували на утриманні особи, якій призначається допомога.

У разі народження двійні або більшої кількості дітей допомога виплачується на кожну дитину, при цьому кожна дитина з їх числа вважається наступною.

Допомога при народженні дитини призначається усиновителю, опікуну на кожну усиновлену (взяту під опіку) дитину у розмірі, установленому при народженні першої дитини.

Якщо допомога при народженні дитини вже була призначена до моменту встановлення опіки, усиновлення, виплата допомоги опікуну, усиновителю продовжується у такому самому розмірі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...