Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росію обурили послідовники шухевичів і бандер

Субота, 23 лютого 2008, 18:50

МЗС Росії обурений актом вандалізму щодо могил радянських воїнів у Львові й очікує, що влада України вживе заходів для покарання винних.

Про це говориться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ, розповсюдженому в суботу.

Як відзначається в коментарі, 23 лютого співробітники Генерального консульства Росії у Львові, представники ветеранських організацій і громадськості міста прибули для участі в церемонії покладання вінків на Пагорбі Слави у Львові з нагоди Дня захисника вітчизни і були вражені наслідками вчиненого напередодні варварського акту щодо могил радянських воїнів-визволителів.

"Подібне знущання над пам'яттю полеглих, періодично чинене на Західній Україні, нічого, крім обурення, викликати не може... Російська сторона розраховує, що українська влада вживе усіх необхідних заходів для покарання винних і припинення ганебної практики вандалізму", - йдеться у повідомленні.

"Не вперше, діючи подібно своїм ідейним натхненникам під покривом ночі, нинішні послідовники шухевичів і бандер воюють з могилами героїв-переможців, що віддали життя за звільнення України", - підкреслює МЗС.

"Ми вправі розраховувати на поважне ставлення до нашої спільної пам'яті", - відзначається в коментарі.

РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування