Медведько відвів справу від зятя Черновецького

Понеділок, 25 лютого 2008, 08:09

Генпрокурор Олександр Медведько скасував постанову про порушення кримінальної справи у відношенні учасників розбійного нападу, одним із яких був зять мера Києва В'ячеслав Супруненко, і порушив справу за фактом цього нападу.

Про це Медведько повідомив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому в понеділок.

"Кримінальну справу порушили 18 лютого. Я в цей час перебував за межами України. Справу порушував заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, після чого вона була спрямована для організації розслідування в прокуратуру Києва. Я особисто вивчив її вчора (21 лютого) і вважаю, що мій заступник прийняв дещо поспішне рішення, порушивши справу щодо Супруненка, Комарницького (Денис Комарницький, лідер фракції блоку Леоніда Черновецького в Київраді) і третьої, невстановленої особи", - сказав він.

"Так, я згоден із тим, що 2 серпня 2005 року було вчинено злочин, розбій, при якому побили людину й заволоділи її портфелем. Але водночас, вивчивши матеріали кримінальної справи – я особисто вивчав їх від першого листика до останнього, – думаю, що достатніх підстав для порушення справи щодо конкретних осіб не було. Тому я виніс постанову про скасування постанови про порушення кримінальної справи у відношенні конкретних осіб і порушенні кримінальної справи за фактом розбійного нападу. Я прийняв таке рішення", - додав Медведько.

При цьому генпрокурор зазначив: "Я знаю, що буде багато шуму, мене будуть критикувати, оскільки певні сили зацікавлені в тому, щоб у справі був не просто підозрюваний, а саме "зять"... А для мене різниці немає – зять це чи не зять".

"Будуть зібрані докази, пред'явлено обвинувачення й обрано запобіжний захід. Сьогодні (22 лютого) ця кримінальна справа була передана в прокуратуру Києва для організації розслідування", - повідомив Медведько.

"Крім того, я направив розгромний лист прокуророві Києва Євгену Блажівському про те, що протягом тривалого часу неодноразово, по-моєму, п'ять разів, виносилося рішення Шевченківським районним управлінням міліції про відмову в порушенні цієї кримінальної справи. У цьому ж листі я заявив про необхідність проведення службового розслідування й установив термін: до 21 березня. При цьому зобов'язав ужити заходів до усіх винних осіб, що допустили порушення закону", - додав він.

Коментуючи заяви деяких депутатів про те, що в закритті справи "дуже зацікавлені" у секретаріаті президента і секретаріат поставив перед генпрокурором "конкретну задачу", Медведько відповів:

"Знаєте, одні говорять, що зацікавлений секретаріат, інші – що Партія регіонів, треті – що БЮТ. Я відповідально заявляю, що не реагую на такі речі. Із секретаріату президента до мене по цьому питанню ніхто не звертався".

"Ви запитаєте, чому я особисто вивчив цю кримінальну справу, адже міг би доручити зональному прокурору, що відповідає за Київ, заступнику... Пояснюю: рішення про порушення кримінальної справи було прийнято заступником генерального прокурора, тому дати оцінку цій постанові може тільки генеральний прокурор", - пояснив він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування