У Ющенка вважають, що кульки у Раді вигідні Тимошенко

Понеділок, 25 лютого 2008, 09:46

Подальше блокування роботи парламенту може бути вигідне не лише меншості, а й частині коаліції – фракції БЮТ, не виключає заступник глави секретаріату президента – представник президента у Верховній Раді Оксана Слюсаренко.

На її думку, зусилля більшості щодо виходу з протистояння у ВР не достатньо наполегливі, що дає підстави для припущень про існування прихованих мотивів такої млявої активності, повідомляє прес-служба президента.

"На порядку денному парламенту – прийняття важливих для держави законопроектів. Деякі з них викликають, м'яко кажучи, стриманий оптимізм всередині БЮТ. Передусім, це закон "Про Кабінет міністрів", запропонована редакція якого з відомих причин не влаштовує цю політичну силу", - сказала Слюсаренко.

Однак, за її словами, закон про Кабмін має бути неодмінно прийнятий, як це і передбачено чинною коаліційною угодою.

Ухвалення цього документа не повинно ставати на заваді прийняттю інших законодавчих актів, передусім, внесенню змін до державного бюджету на цей рік і скасуванню депутатської недоторканності, додає вона.

Слюсаренко також припустила, що непрацююча Верховна Рада з політичної точки зору вигідна БЮТ.

Лідер блоку очолює уряд, затвердження програми діяльності Кабінету міністрів відкладається на невизначену перспективу, у разі ймовірного розпуску ВР усі міністри залишаються на своїх посадах, а сама політична сила розраховує на поліпшення свого результату на виборах, пояснює представник президента.

За словами Слюсаренко, така логіка БЮТ маскується діями опозиції зі створення нових приводів для того, щоб засідання Верховної Ради не проводилися.

"БЮТ, як і коаліції загалом, варто усвідомити, що певна частка відповідальності за блокування роботи ВР лежить і на ній", - вважає представник президента.

"Це має спонукати до пошуку ефективних ліків проти парламентського паралічу. Продовжувати і далі вдавати, що безлад у стінах Ради – то справа рук тільки опозиції, вже не вдасться", – додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News