Генпрокуратура не знайшла рахунків організатора "Еліта-Центр" і визнала ізолятор

Понеділок, 25 лютого 2008, 10:35

Генеральна прокуратура України не порушувала питання про арешт рахунків організатора "Еліти-центра" Олександра Волконського, екстрадицією якого зі Швейцарії займається.

"Тут таке питання ми не ставимо, оскільки насамперед нам потрібно пред'явити йому обвинувачення і з'ясувати наявність рахунків, яких ми, на жаль, у Швейцарії й інших країнах не знайшли", - сказав генпрокурор Олександр Меведько в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Але в ході розслідування кримінальної справи були вжиті всі можливі заходи забезпечення відшкодування збитку – це близько 400 млн. грн. Арештовано гроші на рахунках у банку – 1 млн. 602 грн., 10 автомобілів, накладено арешт на 7 квартир, 4 земельних ділянки в різних районах Києва, гараж, недобудоване приміщення в селі Гореничі Київської області, недобудований будинок на вулиці Шмідта, куди, за висновком фахівців, вкладено 28 млн. грн – це те, що нам вдалося зробити", - додав він.

"Зараз проводиться оперативна робота, слідчі дії, щоб знайти інші гроші. Будемо сподіватися на краще", - підсумував Медведько.

Крім того, у ході інтерв'ю він прокоментував питання законності існування слідчого ізолятора Служби безпеки, у якому, зокрема, нещодавно утримували екс-міністра транспорту і зв'язку Миколу Рудьковського.

"Так, перевірка (Генпрокуратурою) проведена. Так, цей ізолятор тимчасового утримання існує. І відповідно до законодавства про боротьбу з тероризмом у них (СБУ) є право мати такий ізолятор. Є наказ, їхній, внутрішній, котрий регулює діяльність подібного місця утримання", - зазначив генпрокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування