Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко боїться відпустити супротивника на похорон дружини

Понеділок, 25 лютого 2008, 10:37

Засуджений білоруський опозиціонер Олександр Козулін оголосив голодування, оскільки його не відпустили на похорон дружини Ірини, яка померла в суботу.

"Я оголошую голодування", - говориться в заяві Козуліна, текст якої наводить його прес-служба.

"У випадку, якщо протягом двох днів мене не випустять, з 26 лютого я оголошую сухе голодування, і тоді через 6-7 днів нас з моєю дружиною поховають разом", - заявив він.

"Лукашенко убив мою дружину, він убивця. Смерть моєї дружини на його совісті. Я заявляю, що похорону дружини не буде доти, поки мене не випустять", - додав Козулін.

Його дочки Ольга, Юлія і кілька соратників по партії готові оголосити голодування, якщо до 14.00 25 лютого політика не відпустять на похорон дружини, передає БЕЛАпан з посиланням на заступника глави Білоруської соціал-демократичної партії (Грамада), юриста Ігоря Ринкевіча.

Він також повідомив, що в даний час Юлія Козуліна готує ще один лист на ім'я начальника колонії "Вітьба-3" Віталія Агністікова і генпрокурора Бєларусі Григорія Василевича з проханням надати її батьку короткострокову відпустку в зв'язку зі смертю дружини.

Ринкевіч стверджує, що режим відбування покарання і стаття, за якою засуджений Козулін, дає йому право на короткострокову відпустку до семи днів, не зважаючи на час прибуття до місця".

Попередньо, похорон дружини Козуліна Ірини призначений на вівторок, однак він може бути перенесений, якщо рішення з відпусткою Козуліна буде затягнуто, відзначив Ринкевіч.

Згідно зі ст.92 Кодексу Білорусі особам, що уперше відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, можуть бути дозволені короткострокові виїзди за межі виправних установ тривалістю до семи діб у зв'язку з винятковими обставинами.

Під винятковими обставинами розуміється в тому числі і смерть дружини.

Козулін був затриманий 25 березня 2006 року за хуліганство і пізніше засуджений на п'ять з половиною років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...