У Єврокомісії обіцяють Україні довгі переговори

Понеділок, 25 лютого 2008, 12:45

Голова представництва Європейської комісії Ієн Боуг прогнозує тривалість і складність переговорів України і Європейського Союзу про створення зони вільної торгівлі.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Бізнес", пише "Дело" з посиланням на "Українські новини".

За словами Боуга, Україна і ЄС досягли певного прогресу в процесі підписання нової поглибленої угоди "Україна-ЄС", зокрема, у питаннях політичної співпраці, юстиції і безпеки.

Він повідомив, що до липня заплановано провести ще 2 раунди переговорів по цій угоді.

"Очікується, що частиною нової розширеної угоди буде договір про створення зони вільної торгівлі. Однак варто відзначити, що ці переговори можуть бути довгими і складними", - сказав Боуг.

Він зазначив, що з підписанням договору про зону вільної торгівлі в України з'являться на багато реальніші перспективи членства в ЄС, тому що він не просто буде скасовувати мита, він стосуватиметься гармонізації законодавства, врегулювання питань про держзакупівлі, права інтелектуальної власності.

"Договір про створення ЗВТ повинен стати частиною нової розширеної угоди між Україною і ЄС... Звичайно, цей договір не замінить собою питання членства в ЄС. Але те, що Україна стане значно ближчою до Європейського союзу й у неї з'являться набагато реальніші перспективи членства в ЄС, - безсумнівно", - підкреслив Боуг.

Як відомо, 18 лютого Україна і ЄС почали переговори про зону вільної торгівлі

Президент Віктор Ющенко розраховує на завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі з ЄС наприкінці 2008-початку 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування