Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підкинули вимоги від Ющенка по ПДВ

Понеділок, 25 лютого 2008, 14:07

РНБО вирішила обмежити способи погашення податкових векселів лише "живими" грошима або підтвердженою податковою адміністрацією сумою ПДВ, яка підлягає відшкодуванню платнику.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, відповідне питання обговорювалося ще 1 лютого на засіданні РНБО. Рішення Ради у понеділок затверджено указом президента.

Балога зазначив, що це рішення РНБО стало першим кроком до повного скасування податкових векселів, оскільки це є інструментом дискримінації вітчизняного виробника.

Водночас, нині це поки єдина можливість підтримання інвестиційного імпорту (це майже третина виданих векселів) та експортерів, які працюють на ввезеній із-за кордону сировині.

З огляду на постійне збільшення сум невідшкодованого ПДВ, які станом на 1 лютого становлять 8,6 млрд. гривень, цілковита відмова від використання векселів погіршить фінансовий стан таких експортерів, негативно позначиться на темпах економічного зростання.

"Кабінету міністрів зараз слід зосередитися на виконанні вимоги президента про неприпустимість прострочення термінів відшкодування ПДВ. Це дасть змогу урівняти в правах наших виробників з іноземними через скасування податкового векселя", - сказав він.

***

Так, указом президента СБУ доручається в місячний термін проаналізувати причини існування регіональних диспропорцій з відшкодування ПДВ із держбюджету й у разі потреби вжити необхідних заходів реагування.

Генпрокурору разом із МВС, СБУ і Державною податковою адміністрацією доручається перевірити законність порушення і закриття в 2006-2007 роках кримінальних справ, пов'язаних із відшкодуванням з держбюджету ПДВ.

Генпрокурору доручається в місячний термін провести перевірки дотримання вимог законодавства щодо термінів проведення органами державної податкової служби перевірок платників ПДВ.

Перевірки доручено провести для визначення достовірності нарахування сум ПДВ, що підлягають відшкодуванню з держбюджету, а також термінів здійснення такого відшкодування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування