Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Два губернатори під крилом Балоги поскаржилися на Тимошенко

Понеділок, 25 лютого 2008, 14:30

Керівники обласних держадміністрацій (ОДА) направили лист президентові України Віктору Ющенку щодо необхідності децентралізації бюджетних коштів.

У ньому глави адміністрацій висловили своє невдоволення тим, що уряд не залучає їх до розробки антиінфляційних заходів.

Про це заявили журналістам на брифінгу в секретаріаті президента Рівненської і Дніпропетровської областей Віктор Матчук і Віктор Бондар, повідомляє Ліга.

Матчук відзначив, що про заходи уряду по боротьбі з інфляцією губернатори довідаються з преси, у той час, як деякі з них знаходяться на своїх посадах довше, ніж багато глав урядів, і могли б дати якусь ефективну пораду.

За словами Матчука, із главами ОДА можна не погодитися, але не можна їх не вислухати.

Відповідаючи на питання, що саме губернатори хотіли б запропонувати урядові, він озвучив три пропозиції: по-перше, ліквідувати Тендерну палату, оскільки близько чверті інфляції за минулий рік принесла діяльність саме цього органу; по-друге, Держкомрезерв повинен виконувати свої функції ринкового регулятора; по-третє, варто створити інститут достовірного прогнозування для того, щоб зарплати і соціальні виплати індексувалися, і хоча б на 1% перевищували темпи інфляції.

У свою чергу, Бондар повідомив, що глави ОДА незадоволені і тим, що їх не залучають до обговорення проекту змін у держбюджет 2008 року.

Він відзначив, що в зв'язку з цим губернатори звернулися з листом до президента з проханням змінити бюджетну політику докорінно.

Бондар відзначив, що усього губернатори запропонували десять принципів формування бюджету. Зокрема, за його словами, 10% податку на прибуток, має залишатися в регіонах.

Також необхідно змінити систему, відповідно до якої екологічний і транспортний збори спочатку ідуть в Київ, і тільки їх незначна частина повертається в регіони.

У цілому, глави ОДА незадоволені рівнем співробітництва Кабінету Міністрів з регіонами і висловили сподівання, що після їхньої заяви в організації цієї роботи відбудуться позитивні зміни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування