Медики хочуть, щоб українці самі вирішували, чи захищатись їм від кору і туберкульозу

Понеділок, 25 лютого 2008, 17:35

Медики вважають за необхідне прийняти в Україні закон про свободу щеплень.

Про це сказала професор завідувачка кафедри імунології Національного медичного університету ім. Богомольця Віра Казмірчук у понеділок на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

На її думку, в Україні необхідно змінювати вакцинальний графік.

"Вакцинація має приносити користь, а не лихо. На жаль, у нашій країні вакцинальний графік створений за старими радянськими медичними традиціями. Тому він вимагає нагальних змін, бо змінився час, навколишнє середовище, самі мікроорганізми. Також слід переглянути вакцинальні ускладнення та ввести паспорт щеплень", - наголосила Казмірчук.

За її словами, у кожній цивілізованій країні є так званий календар щеплень, у якому чітко вказано показання та протипоказання до вакцинації.

Казмірчук також нагадала, що батьки перед кожним щепленням мають ретельно обстежити дитину щодо її стану здоров’я. "Щонайменше зробити аналіз крові", - зауважила вона.

На прес-конференції також були присутні батьки, діти яких тяжко захворіли внаслідок введення у квітні 2006 року туберкулінової проби Манту.

За словами батьків, упродовж двох років у жодній медичній установі країни їм не пояснили, що ж насправді трапилося з їхніми дітьми.

"Лікарі відмовляються мати з нами справу, щойно дізнаються про те, що тяжкі хвороби набуті після туберкулінової проби Манту", - сказала Людмила Вервека, одна з матерів.

Нині стан здоров’я дітей - тяжкий. Тому батьки вимагають особистої зустрічі з міністром охорони здоров’я України та відкритого засідання комісії, де б оприлюднили справжню причину хвороб та нарешті було б з’ясовано, хто понесе відповідальність за отруєння дітей.

За словами лікаря-педіатра Наталі Коломієць, сьогодні, крім проби Манту, українськими вченими розроблено багато інших методів туберкулінової діагностики - значно ефективніших та безпечніших (наприклад, пробу за краплею крові).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...