Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати визначили для себе день виходу на роботу

Понеділок, 25 лютого 2008, 18:25

Робоча група з напрацювання документа для розблокування роботи Верховної Ради пропонуватиме керівникам фракцій підписати протокол порозуміння.

Про це у понеділок в інтерв’ю кореспонденту УНІАН після першого засідання робочої групи повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Микола Томенко.

Він нагадав, що робоча група була створена у понеділок за участю представників чотирьох фракцій, крім КПУ.

Як повідомив Томенко, були опрацьовані пропозиції і зауваження до проекту документа, підписання якого дозволило б розблокувати роботу ВР.

За його словами, за основу був взятий проект документа, запропонований головою ВР Арсенієм Яценюком.

При цьому, наголосив Томенко, з проекту документа зняті оціночні судження щодо діяльності тих чи інших фракцій.

За його словами, в питанні НАТО лідерам фракцій буде запропоновано або ухвалити узгоджений текст постанови, або винести на голосування всі постанови, які були зареєстровані.

Крім того, проектом протоколу передбачається, що робота ВР розпочнеться 4 березня.

Також, наголосив Томенко, пріоритетними питаннями для розгляду ВР пропонуватиметься затвердити програму діяльності уряду; законопроект про державні закупівлі, що передбачає скасування Тендерної палати; заслуховування інформації НБУ щодо стану грошово-кредитної політики; внесення змін до регламенту щодо діяльності парламентської опозиції, а також ряд кадрових питань.

Крім того, зазначив Томенко, разом з протоколом порозуміння буде запропоновано затвердити додаток законопроектів, які будуть включені до порядку денного ВР щонайменше на тиждень пленарних засідань.

За його словами, якщо "робоча група і лідери фракцій будуть і в подальшому знаходити компроміс, то 4 березня Верховна Рада відновить свою роботу".

Він також повідомив, що наступне засідання робочої групи відбудеться у вівторок, 26 лютого.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування