Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов: "камінь спотикання" - позиція "НУ-НС"

Вівторок, 26 лютого 2008, 08:51

Заступник голови Партії регіонів Олександр Єфремов твердить, що його політична сила наполягає на своїй позиції щодо НАТО, але готова йти на компроміси.

Про це він заявив в ефірі "Свободи слова" на ІСTV у ніч із понеділка на вівторок.

"Ми взяли до розгляду можливість голосування по різних постановах, але наполягаємо все ж на тому варіанті, який є. І ці два питання винесені за дужки. А далі ми пройшлися по політичній угоді, що була написана і по тих пунктах, які не викликають розбіжностей", - сказав Єфремов, коментуючи засідання робочої групи з пошуку виходу з парламентської кризи.

"На завтра ми домовилися, що кожна політична сила принесе свої пропозиції по законодавчій базі, яка приймається, і, я думаю, ми закінчимо формування цього блоку. І далі залишиться тільки ухвалення одного політичного рішення", - зазначив він.

Водночас, Єфремов заявляє, що компроміс розбивається об позицію "Нашої України-Народної Самооборони", яка не хоче референдуму щодо вступу в НАТО вже зараз.

"Усі наші пропозиції з приводу того, що давайте ми підійдемо звідси, давайте підійдемо відти, виникає одне – ми ні в якому разі не зійдемо з точки зору і ніде не хочемо чути навіть референдум по НАТО. Ось це є каменем спотикання. Навіть одну букву з приводу множинної особи чи єдиної особи не могли погодити для того, щоб це стало приводом для розблокування Верховної Ради", - сказав він.

У свою чергу, представниця "НУ-НС" Ксенія Ляпіна, відкинула звинувачення Єфремова, і вважає позицію своєї фракції послідовною.

"Є межа компромісу, до якої ми можемо дійти. І ми погоджуємось на референдум, якщо він буде проводитись перед вступом, але ми ніколи не погодимося здати стратегічні позиції України і відмовитись від підписів нашого спікера, нашого президента і нашого прем’єра. І це – неможливий компроміс", - сказала Ляпіна.

"Ви вчергове хочете завести у глухий кут. Ми ж запропонували – давайте винесемо три постанови, подивимося, яка набере більшість. Ви ж хочете від нас відмовитись, від наших позицій. Це неможливо", - додала вона, звертаючись до "регіонала".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування