Кравчук пропонує народу зупинити владу, що зарвалася

Вівторок, 26 лютого 2008, 11:09

Перший президент Леонід Кравчук вважає, що ніхто крім народу не може знайти управу на українську владу.

"За "Регіонами" стоять мільярдери, за "Нашою Україною" стоять мільярдери, ці мільярдери між собою поєднуються... І правлять країною у своїх власних інтересах. А влада в них - просто виконавець їхньої волі? Якщо так, тоді людям треба про це сказати відкрито", - сказав він в інтерв'ю "Фактам".

"Сьогодні, коли усе проаналізував - і глибину дій влади, і фальш, і плутанину, і от цю політичну тріскотню, нікому не потрібну, - коли все це проаналізував, чітко розумію, що іншого судді, крім народу, знайти не можу!.. Народ може - і повинен, на мій погляд! - це зупинити", - відзначив Кравчук.

Перший президент розповів, як до нього прийшли дві жінки і попросили вплинути на Ющенка і Тимошенко, щоб вони не сварилися привселюдно.

"Що я міг їм відповісти? Розумієте, завжди в таких питаннях хтось повинен бути розумнішим або старшим. За логікою, це має бути президент. Але для цього президент повинен прийняти дві умови, дві принципові позиції", - відзначив Кравчук.

"Перша - не виносити сміття з хати... Я вам скажу: коли Іван Плющ був головою Верховної Ради, я - президентом, а Леонід Кучма - прем'єром, у моєму кабінеті стіни дрижали від суперечок. Але хто-небудь зараз знає про це? Ні! Ми домагалися все-таки погодженої позиції, як того і вимагає політична культура і демократія, оскільки демократія не передбачає вседозволеності і зневаги законів і Конституції", - вважає він.

"Далі. Не доручати нікому висловлюватися за себе. При всій моїй повазі до Віктора Балоги не може він за статусом, за Конституцією жодної секунди виконувати повноваження глави держави. Подивіться Основний Закон!", - сказав Кравчук.

На думку першого президента, неприпустимо, щоб глава держави опускався до ліквідації клерка ДАІ.

"Друге: не може голова Верховної Ради привселюдно скаржитися, що йому показали середній палець. Не може! Тому що усьому світові він розповів, що його не поважають. Не показують тому, хто не буде скаржитися, а вживе заходів", - вважає Кравчук.

"Для мене очевидно: боротьба за владу поставила владу в дуже складну ситуацію. Влада вже не дивиться на реакцію людей, на повагу до себе народу...", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News