Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ пропонує запустити Раду без усяких умов

Вівторок, 26 лютого 2008, 11:57

Фракції у Верховній Раді мають "визнати без додаткових умов необхідність розблокування роботи парламенту, усвідомлюючи свою політичну відповідальність за майбутнє України".

Це одна з пропозицій фракції БЮТ щодо можливих кроків з розблокування роботи Верховної Ради, внесених в проект політичної угоди, повідомляє УНІАН.

Передбачається "принципово домовитись, що основоположними документами при прийнятті будь-яких рішень щодо членства України в НАТО" вважати чинний закон "Про основи національної безпеки України" та відповідні постанови ВРУ щодо НАТО.

БЮТ також пропонує розглянути "без додаткових умов і застережень" законопроекти, що передбачені коаліційною угодою, а також додатково внесені президентом і визначені як першочергові.

У пропозиціях фракції Блоку Литвина передбачається визнати неприпустимість подальшої бездіяльності Верховної Ради і невідкладно завершити доформування її керівного складу.

Пропонується утримуватися від будь-яких спроб вносити зміни до регламенту Верховної Ради під політичний момент. Питання з цього приводу можуть пропонуватися на розгляд Верховній Раді лише на основі консенсусу.

Фракція пропонує забезпечити "абсолютне виконання" положення Конституції про те, що "голосування на засіданнях Верховної Ради здійснюється народним депутатом особисто".

Фракція Партії регіонів пропонує розглянути на найближчому пленарному засіданні ВР питання щодо узгодженого проекту постанови про порядок прийняття рішень щодо вступу України до НАТО.

Також пропонується розглянути зміни до закону про статус народного депутата (щодо забезпечення посадових осіб від незаконного втручання в їх діяльність), зміни до Конституції (щодо недоторканності для окремих посадових осіб) та зміни щодо мови.

Серед пропозицій фракції "НУ-НС" - розглянути в першочерговому порядку дев'ять законопроектів, внесених президентом як невідкладні, скасувати рішення Верховної Ради щодо прийняття проекту закону про внесення змін до закону про держзакупівлі.

"НУ-НС" пропонує заслухати інформацію прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про стан переговорів щодо забезпечення України природним газом і про перспективи забезпечення природним газом у цьому році.

Також ВР має визначитися щодо неприпустимості прийняття нової Конституції на референдумі, в обхід парламенту.

Водночас КПУ наполягає на тому, щоб вступ до нАТО був можливий за результатами референдуму.

Крім того пропонується не вносити до порядку денного сесії питання про реабілітацію ОУН-УПА, про запровадження кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору в Україні, запровадити мораторій на продаж землі, ліквідувати ПДВ і скасувати зовнішнє тестування учнів для вступу до вищих навчальних закладів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування