Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Залізничні квитки подорожчають ще на 15%?

Вівторок, 26 лютого 2008, 13:31

Міністерство транспорту і зв`язку пропонує в 2008 році підвищити залізничні тарифи для пасажирів у внутрішньому сполученні на 15%.

Відповідний проект наказу міністерства розміщено на сайті відомства, повідомляє УНІАН.

Проектом передбачено, що підвищення цін відбудеться в три етапи – по 5% з 1 квітня, 1 липня і 1 жовтня. Наказ набуває чинності з 1 квітня.

Водночас у проекті наголошується, що ці тарифи будуть граничними, проте міністерство може встановлювати знижки "на окремі потяги, напрямки, дні тижня і періоди року".

Крім того, проектом наказу пропонується змінити формулу розрахунку для плацкарти у фірмових потягах.

Як зазначають розробники проекту, необхідність підвищення тарифів обумовлена витратами на придбання нового рухомого складу, модернізацією існуючого, витратами в колійному господарстві, пасажирському, енерговитратами тощо.

Як відомо, з 1 січня 2008 року тарифи на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні підвищилися на 8,7%.

У 2007 р. планувалося підвищити ці тарифи в цілому на 25%, поетапно, по 5% кожні 2 місяці, починаючи з 1 березня (наказ від 27 січня № 58).

Проте тарифи підвищилися в 2007 р. тільки на 15% - по 5% з 1 березня, 1 травня і 1 липня. 5%-і підвищення, які планувалися з 1 вересня і 1 листопада, були скасовані.

Як відомо, раніше міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський заявляв, що у 2008 році підвищення тарифів на громадські залізничні перевезення не передбачено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування