Кравчук упевнений, що один Балога Тимошенко не подужає

Вівторок, 26 лютого 2008, 13:45

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук упевнений, що розвалу коаліції не буде.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газете по-Киевски", опублікованому в понеділок.

"Скільки б не виходило з партій окремих депутатів, коаліція не розвалиться. Хіба що, якщо вся фракція вийде за існуючою процедурою. Але я думаю, що це нереально. Якщо, звичайно, на них не буде тиску", - сказав Кравчук.

Відповідаючи на уточнююче питання, звідки виходить тиск, Кравчук відповів:

"З боку Секретаріату і сил, що знаходяться поза демкоаліцією. Адже президенту дотепер доводять, що "широка" краще, ніж "демократична", - сказав він.

"Я можу припустити, що це може бути Колесніков і його люди, які ще під час виборів ходили на Банкову. Ющенко привселюдно виступав за демкоаліцію, а в секретаріаті вирішували, чи буде така коаліція взагалі", - додав Кравчук.

Він також зазначив, що якщо парламент не запрацює, тоді дострокові вибори наступлять за Конституцією.

"Але за п'ять днів до години "Х" вони прийдуть до якоїсь згоди. Тому що сьогодні тільки сліпий не бачить, що такої перемоги, що є в БЮТ, не буде ні в кого", – відзначив він.

Говорячи про відносини президента і прем'єра, Кравчук відзначив: "Ми знову вийшли на той рубіж, на якому опинилися в 2005 році, коли розбіжності між президентом і урядом завершилися відставкою другого".

"Однак сьогодні це неможливо, оскільки президент за законом уже не може відставити Кабмін. Є тільки одна обставина, яка абсолютно розвалить коаліцію, – якщо з коаліції вийде уся фракція, але ніяк не окремі депутати", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування