Богатирьова: з Тимошенко є "постійний діалог"

Вівторок, 26 лютого 2008, 14:37

Рада національної безпеки і оборони контролює хід виконання свого рішення про посилення позицій НАК "Нафтогаз України".

Про це заявила секретар РНБО Раїса Богатирьова на брифінгу у вівторок, повідомляє УНІАН.

При цьому вона заперечила наявність конфлікту між урядом з одного боку і РНБО та секретаріатом президента з іншого.

"Йдеться не про конфлікти. Йдеться про виконання рішень, які є необхідними для виконання виконавчою гілкою влади. Наприклад, рішення РНБО від 1 лютого, яке стосувалося питання посилення позицій НАК "Нафтогаз України", на сьогоднішній день не виконано урядом", - сказала Богатирьова.

При цьому секретар РНБО підкреслила, що Рада національної безпеки і оборони постійно веде діалог із урядом щодо цього питання.

"Ми перебуваємо в постійному діалозі, він непростий, але, переконана, що заради виконання стратегічних питань буде вирішений", - зазначила вона.

Водночас Богатирьова вважає, що в уряду були об`єктивні й необ`єктивні причини для невиконання рішення РНБО щодо НАК "Нафтогаз України".

При цьому секретар РНБО підкреслила, що секретаріат президента і РНБО працюють у рамках своїх повноважень і в конституційному полі.

Як відомо, на брифінгу за підсумками засідання РНБО 1 лютого Богатирьова повідомила, що президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів посилити монопольний статус НАК "Нафтогаз України".

"Йдеться про підготовку пропозицій щодо зміни статусу НАК "Нафтогаз України", функцій, відповідно – відповідальності, з огляду посилення таких функцій, як консолідованої природної монополії на ринку газу", - сказала Богатирьова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...