Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наказав всім вийти з "траншей совєцької системи"

Вівторок, 26 лютого 2008, 14:48

Президент Віктор Ющенко пропонує Міністерству освіти підвищити на 20% зарплату викладачам української мови та літератури.

Про це він сказав, розпочинаючи міжвідомчу нараду щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти.

Ющенко також дав доручення щодо збільшення статей соціального забезпечення для всіх працівників освіти, включаючи зарплату, забезпечення житлом тощо.

Він також доручив розробити окрему програму в рамках держзамовлення для повного укомплектування педагогічним складом українські школи до 1 вересня 2008 року.

Окремо Ющенко торкнувся теми шкіл для нацменшин. Він пригадав свою зустріч з президентом Угорщини, який просив його вжити заходів з викладання української мови в місцях компактного проживання угорців в Україні.

"Це принизливо. Чому в деяких селищах не викладається українська мова?", - спитав він.

"Ми повинні ілюструвати європейську освітню політику, мета якої – кожна національна меншини повинна відчути, що в державі проводиться політика, яка, з одного боку, дає можливість активно розвивати свою мову, історію, а з іншого боку повинен виконуватися український закон про мови і ми маємо забезпечити навчання рідною материнською українською мовою всіх дітей, які навчаються у нашій школі", - сказав президент.

Крім того, президент окремо доручив зосередитися на навчанні українців, що мешкають за кордоном, "щоб вони приїжджали, вчилися, їхали назад і там впроваджували вітчизняну політику щодо мови, історії, національної пам’яті".

Також Ющенко вчергове обурився тим, що діти з малозабезпечених сімей та інваліди не можуть отримати гідну освіти і попросив вийти з "траншей совєцької системи" освіти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування