Єврокомісія розглядає газову пропозицію Тимошенко

Вівторок, 26 лютого 2008, 15:05

Європейська комісія розглядає проект газопроводу White Stream ("Білий потік"), запропонований українським прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Про це заявив єврокомісар з енергетичних питань Андріс Пібалгс у Брюсселі на спільній прес-конференції по закінченні зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому він відзначив, що на даний час у Єврокомісії є достатня кількість проектів у цій сфері, зокрема, проект NABUCCO, зміцнення контактів з Туреччиною, як із транзитною країною.

"Я думаю, що наші відносини з Туреччиною настільки важливі, що ми повинні використовувати всі можливості транзиту газу через Туреччину", - сказав Пібалгс.

"Коли цього шляху буде недостатньо - дивитися на новий газовий потік через Чорне море. Я думаю, що на сьогодні в нас є достатньо проектів у Чорному морі", - додав він.

Пібалгс пояснив, що на даний час в Єврокомісії взяли до відома цю "дуже цікаву пропозицію, але треба розглядати більш загальний контекст".

Проект White Stream передбачає будівництво трубопроводу для постачань газу з каспійського регіону в Європу через Україну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування