Кириленко: НУ-НС не підтримає "дрібну помсту" КПУ

Вівторок, 26 лютого 2008, 15:32

Фракція блоку "НУ-НС" не голосуватиме за проект постанови депутата КПУ Спиридона Кілінкарова про створення слідчої комісії з перевірки законності діяльності заступника голови секретаріату президента Віктора Балоги, його брата та інших причетних осіб.

Про це заявив лідер фракції "НУ-НС" В’ячеслав Кириленко під час своєї прес-конференції в Кіровограді, повідомляє офіційний сайт блоку.

"Ми розцінюємо це як дрібну помсту невеликої фракції парламенту, яка замість того, щоб працювати, придумує, чим зайняти свої руки", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чи підтримає фракція відповідну постанову, внесену до парламенту.

"Наша фракція за цю постанову голосувати не буде", - наголосив Кириленко.

За його словами, це питання не вперше порушується в умовах складної політичної ситуації, однак відповідні звинувачення досі не підтверджені доказами.

"Це питання протягом багатьох останніх років неодноразово виникало, коли політична ситуація ставала напруженою. Але жодного доказу по діяльності такого роду названих осіб не було", - сказав лідер фракції.

Як відомо, 25 лютого депутат Компартії Спиридон Кілінкаров зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про утворення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки фактів порушень Конституції та законів України, фактів корупційних дій, розкрадання держмайна та зловживань службовим становищем з боку глави секретаріату президента Віктора Балоги та першого заступника голови Закарпатської ОДА Івана Балоги та інших причетних до цього посадових осіб.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту постанови, підставами для утворення такої слідчої комісії є факти "систематичних грубих порушення... розкрадання державного майна, зловживань службовим становищем" з боку Віктора та Івана Балог і інших причетних посадових осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування