Більшість кіношників проігнорували страйк проти української мови

Вівторок, 26 лютого 2008, 15:46

Більшість київських кінотеатрів не буде брати участь у страйку на знак протесту проти обмеження Міністерством культури згідно з рішенням Конституційного суду обсягу показу іноземних фільмів з російським перекладом на території України.

Як повідомила директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", їй особисто невідомо про київські кінотеатри або конкретні кінотеатри в інших містах, які мають намір брати участь у страйку, крім кінотеатрів компанії-ініціатора цього страйку - мережі кінотеатрів "Мультиплекс холдинг".

Горделадзе також повідомила, що кінотеатр "Жовтень" отримував розсилку організаторів акції з закликом участі в ній, але проігнорував її.

"У нас більше половини персоналу розмовляє українською мовою, які вже тут протести?", - підкреслила вона.

У свою чергу керівник мережі кінотеатрів "Мультиплекс холдинг" Антон Пугач повідомив, що 35 кінотеатрів на 71 зал вже підтвердили свою участь в акції.

Зокрема, за його словами, у цю кількість входить п'ять кінотеатрів холдингу, а також ще 30 кінотеатрів у Києві, Донецьку, Харкові, Луганську й інших містах південних і східних регіонів України.

Він також повідомив, що на вівторок запланована нарада за участю президента з проблем кінематографії, і чи буде проводитися акція, залежить від результатів цієї наради.

"Якщо він (президент) виступить не як гарант Конституції, а як прихильник побудови націоналістичної автократії, то будемо проводити (страйк)", - заявив Пугач, підкресливши, що його як організатора акції протесту не запросили на цю нараду.

Раніше Пугач заявляв, що деякі кінотеатри України виступили проти відмови Міністерства культури і туризму видавати прокатні посвідчення європейським і американським фільмам з дублюванням російською мовою, і що 27 лютого буде проведений страйк на знак протесту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування