Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" з переляку підкине небагато грошей за газ

Вівторок, 26 лютого 2008, 18:48

НАК "Нафтогаз України" має намір до 1 березня перерахувати ЗАТ "УкрГаз-Енерго" 1,175 млрд грн у рахунок погашення заборгованості за імпортний природний газ, раніше поставлений держхолдингу.

Про це повідомив у вівторок начальник управління зі зв'язків із громадськістю "Нафтогазу" Валентин Землянський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми плануємо до кінця тижня перерахувати "УкрГаз-Енерго" 1,175 млрд грн у рахунок погашення заборгованості за газ", - сказав Землянський.

Він уточнив, що держхолдинг продовжить погашення заборгованості за рахунок коштів, отриманих від Мінпаливенерго у вигляді компенсації різниці цін, за якими НАК здобуває імпортний газ і потім через свою дочірню компанію "Газ України" реалізує його підприємствам теплоенергетики, а також за рахунок власних оборотних коштів.

Заборгованість "Нафтогазу" перед "УкрГаз-Енерго" за поставлений газ до початку лютого 2008 року перевищила $1,5 млрд. Держхолдинг на період з 14 по 19 лютого перерахував підприємству в рахунок погашення цієї заборгованості близько $282 млн.

Тим часом договори купівлі-продажу природного газу на 2008 рік не підписані дотепер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: