Турчинов заявив, що повернув усі кошти за газ, крім шахрайських

Середа, 27 лютого 2008, 09:49

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов наполягає, що уряд погасив борги за спожитий газ на 1 січня 2008 року.

Про це Турчинов заявив на засіданні уряду в середу, показавши присутнім журналістам і урядовцям фінансові документи.

"Це – платіжні доручення, проштамповані банком про перерахування коштів УкрГаз-Енерго. І ми сподіваємось, що гроші дійдуть до Газпрому", - сказав Турчинов.

"На сьогодні не існує боргу української сторони перед посередником станом на 1 січня 2008 року. Тобто борги, які ми отримали в спадщину, закриті", - наголосив він.

За його словами, розмір боргу складав 5,2 млрд. гривень, "який було закрито живими коштами, дивідендами, отриманими "Нафтогазом" за 2006-2007 роки".

"З цього боргу єдина цифра, яку не визнає українська сторона, - це 114 млн. гривень, шахрайськи нарахована за газ, спожитий в 2006 році, за цінами 2007 року", - заявив Турчинов.

"І шахраї, які намагалися ґвалтувати українську державу, будуть за це відповідати", - наголосив він.

"Коли вчора почалися активні розрахунки, з'явилося бажання понагнітати ситуацію", - заявив Турчинов, маючи на увазі заяви секретаріату президента та "Газпрому".

Він повідомив, що "Нафтогаз" проводить розрахунки в односторонньому порядку без актів і документів.

"Посередник, щоб залишитись на ринку і далі паразитувати на державі, не дає розрахунки і документи. Ми досі не маємо угод, на підставі яких проводити розрахунки за спожитий газ", - обурився Турчинов.

Водночас він повідомив, що в платіжках вказано, за що саме перераховано гроші в УкраГаз-Енерго.

Перший віце-прем'єр також повідомив, що нове керівництво "Нафтогазу" на початку 2008 року "разом з боргом отримало пусті рахунки і розкрадені обігові кошти".

"На жаль, я б не сказав, що силові структури активно працюють над тим, щоб повернути державі крадені кошти", - заявив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування