У Тимошенко пообіцяли полегшити держзакупівлі і прибрати "побори"

Середа, 27 лютого 2008, 09:59

Кабінет міністрів підготував проект постанови про врегулювання питання закупівель товарів за державні кошти.

Про це заявив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов на засіданні Кабміну у середу.

"Сьогодні до парламенту подано чимало законопроектів щодо держзакупівель, але важко спрогнозувати, коли хоч якісь з них будуть ухвалені. Враховуючи ситуацію, уряд бере на себе відповідальність і сьогодні міністр економіки доповість проект урядового рішення щодо розблокування питань, в усякому разі їх спрощення, пов’язаних з соціальними закупками", - сказав він.

За словами Турчинова, в урядовому рішенні мають міститися заходи, спрямовані на захист держзакупівель соціальної спрямованості "від будь-яких поборів і додаткових навантажень".

"Думаю, що спрощена система, яку буде сьогодні запропоновано, розв’яже багато проблем", - сказав Турчинов.

***

Згідно з порядком денним, на засіданні Кабміну у середу має бути розглянуто близько 50 питань.

За словами Турчинова, найважливішими серед них є розгляд та ухвалення концепції щодо реформування вугільної галузі, а також обговорення законопроекту "Про ринок земель".

"Цей закон має стати фундаментом побудови цивілізованих земельних відносин, який не дозволить як мінімум незаконну приватизацію землі, спекуляцію землею, забезпечить прозору схему земельних стосунків щодо її продажу та оренди", - сказав він.

Також уряд має розглянути проект фінансового плану "Укрпошти" на 2008 рік, постанову про проведення фінансово-господарської перевірки діяльності "Укртелекому" за 2006-2007 роки, постанову про погодження уточненого плану розміщення акцій ВАТ "Турбоатом", ВАТ "Київський завод автоматики ім. Петровського", а також затвердження умов конкурсу продажу акцій ВАТ "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів"

Крім того, до порядку денного внесені питання пенсійного забезпечення, боротьби з корупцією та питання приватизації.

Зокрема, уряд планує скасувати своє розпорядження від 13 квітня 2007 щодо передачі будинку на Контрактовій площі,4 у Києві (Гостинного двору) для розміщення апарату Держінвестицій.

Також має бути розглянуто питання про затвердження плану заходів, спрямованих на реалізацію пріоритетів діяльності Кабміну у 2008 році.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування