Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Огризка сказали Росії, що розберуться з вандалами без її повчань

Середа, 27 лютого 2008, 10:28

Міністерство закордонних справ заявляє, що "зневажливий та упереджений тон", який у своїх заявах на адресу України використовує Департамент інформації та преси МЗС Росії не сприяє розвитку україно-російських відносин.

Про це сказано у заяві МЗС України у відповідь на обурення МЗС Росії у зв'язку з актом вандалізму щодо могил радянських солдатів у Львові.

У міністерстві зазначають, що здивовані стилем коментаря Департаменту інформації та преси МЗС Росії і "хотіли б зазначити, що зневажливий та упереджений тон, узятий ним за правило і за його прикладом – окремими урядовцями Росії, не сприяє розвиткові українсько-російських відносин і не сприймається в Україні".

"Ми засуджуємо будь-які прояви наруги над пам’яттю про минуле. Міська влада Львова вживає заходів з відновлення пам’ятки та забезпечення надійної її охорони. У своєму домі нам не забракне ні сили, ні волі задля оперативного виявлення причетних до антисоціальних дій щодо історичних і культурних пам’яток. І без зовнішніх повчань чи суб’єктивних оцінок історичного минулого України та її сучасних політичних сил", - йдеться у заяві.

"Сподіваємося, що нарешті буде припинено практику привласнення собі права перейматися справами іншої держави і вдаватися до безапеляційних оцінок подій її минулого", - заявляють у МЗС.

Як відомо, раніше МЗС Росії висловили обурення в зв'язку з актом вандалізму у Львові.

"Не вперше, діючи подібно до своїх ідейних натхненників під покривом ночі, нинішні послідовники шухевичів і бандер воюють з могилами героїв-переможців, які віддали життя за звільнення України", - йдеться в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування