Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довгий обіцяє київським дорогам умови, близькі до космосу

Середа, 27 лютого 2008, 11:50

Секретар Київради Олесь Довгий заявляє, що київська влада планує виділити кошти для оснащення київської ДАІ системою інтелектуального управління транспортом.

Про це він сказав в ефірі радіо "Мелодія", повідомляє прес-служба Київради.

За прогнозами Довгого, протягом декількох місяців буде встановлено систему інтелектуального управління транспортом, завдяки якій на 20-30% зменшиться затримка транспорту, на 10-15% знизиться аварійність на дорогах.

"Це буде система, яка ззовні буде дуже схожа на центр управління польотами НАСА, звідки оператори за допомогою світлофорів зможуть на відстані керувати рухом громадського транспорту. Також до її складу буде входити система відеоспостереження та фотофіксації порушень правил дорожнього руху", - зазначив він.

Секретар Київради також нагадав, що найближчим часом проводитиметься заміна близько 3,5 тисяч старих лампових світлофорів на нові діодні, буде встановлено 93 електронних інформаційних табло, 32 паралельні вулиці найближчого року будуть переведені в односторонній режим руху.

За його словами, полегшити автомобільний рух у місті допоможе і введене з 1 березня цього року обмеження в’їзду до Києва вантажного транспорту у денний час.

"Вантажівки зупинятимуться за 50 кілометрів від міста і проїжджатимуть Києвом лише вночі", - повідомив Довгий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування