Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ стурбовані, чого це Балога опинився на стороні "Газпрому"

Середа, 27 лютого 2008, 11:54

Член БЮТ Микола Томенко висловив стурбованість тим, що секретаріат президента в ситуації українсько-російських газових відносин виступив, фактично, у ролі речника російського "Газпрому".

Про це Томенко сказав в ефірі "5 каналу" у вівторок, повідомляє прес-служба депутата.

На думку Томенка, жорстка риторика представників "Газпрому" зрозуміла – вони захищають власні державні та економічні інтереси.

Більше того, російська влада хоче продемонструвати свою послідовність у відстоюванні національних інтересів напередодні президентських виборів, що відбудуться 2 березня, зауважив депутат.

"Але щонайменше подив викликає позиція української сторони. Не може секретаріат президента виступати на стороні російського "Газпрому". Він повинен захищати передовсім інтереси України та бути на стороні українського уряду", - вважає Томенко.

Депутат нагадав, що, за інформацією уряду, українська сторона погасила заборгованість за попередній рік та зараз веде переговори, намагаючись не догоджати посередникам, які хочуть отримати максимальні дивіденди під час цієї газової суперечки.

"Тому було би правильно, аби президент і уряд – загалом українська влада – мала консолідовану позицію в українсько-російських переговорах, що стосуються зокрема, газових відносин", - зазначив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування