Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знайшов привід для нового року

Середа, 27 лютого 2008, 12:03

Президент Віктор Ющенко підписав указ про проведення у 2008 році Року міжкультурного діалогу в Україні.

Про це повідомляє сайт президента.

Указ підписано "з метою сприяння розвитку традицій і культури української нації, пропагування культурного розмаїття національних меншин України, інтеграції до європейського культурного середовища, а також на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності".

У зв’язку з цим Кабміну доручено утворити у двотижневий строк організаційний комітет з підготовки та проведення року міжкультурного діалогу в Україні на чолі з віце-прем'єр-міністром України та затвердити персональний склад цього комітету.

Крім того уряд має затвердити у місячний строк план заходів з підготовки та проведення міжрегіональних та місцевих культурних обмінів, днів культури та інших культурно-мистецьких акцій із залученням професійних та аматорських творчих колективів, митців, художників, письменників, майстрів народного мистецтва, працівників освіти та науки.

Указом також передбачення створення веб-порталу та заснування періодичного видання з проблематики міжкультурного діалогу, розроблення та затвердження в установленому порядку державних цільових програм, спрямованих на задоволення інтелектуальних та духовних потреб людини, вирішення в установленому порядку питання про створення у місті Києві Центру культур національних меншин України тощо.

Державному комітету телебачення та радіомовлення України доручено забезпечити в засобах масової інформації широке та систематичне висвітлення заходів із підготовки та проведення у 2008 році Року міжкультурного діалогу в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: