Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів європейцям про "пекло", в яке потрапили українці

Середа, 27 лютого 2008, 12:28

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович називає проблемним процес отримання європейських віз громадянами України.

Про це він сказав, виступаючи на 10-му засіданні Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом у Брюсселі, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Серед проблемних питань, вирішенню яких нам слід приділити першочергову увагу, я б виокремив візове", - сказав Янукович.

"Гадаю, ви всі погодитеся зі мною в тому, що абсолютно неприпустимою є ситуація, коли у мирний час десятки, якщо не сотні тисяч громадян моєї країни позбавлені елементарного права на вільне пересування, коли їхня честь та гідність грубо принижується у вистоюваннях у нескінченних чергах за візами під час співбесід, а особливо, відмов без будь-яких пояснень", - додав він.

При цьому Янукович зазначив, що угода про спрощення візового режиму, "на жаль, поки що не дала відчутного результату для пересічних громадян".

"А з приєднанням нових країн до Шенгенської угоди життя багатьох мешканців прикордонних регіонів перетворилося у справжнє пекло", - сказав лідер Партії регіонів.

У своєму виступі Янукович також наголосив на позиції Партії регіонів стосовно приєднання України до ПДЧ.

"Ми принципово виступаємо проти того, щоб кардинальні проблеми життя держави вирішувалися таємно, без обговорення і ухвалення рішень в уряді та Верховній Раді... Щодо власне НАТО, то позиція Партії регіонів чітка і зрозуміла. Народ і лише народ має висловити свою власну думку щодо вступу до Альянсу на референдумі", - сказав він.

Водночас Янукович зазначив, що зараз Україна "переживає черговий "цікавий період" суспільного розвитку".

"Я б дипломатично охарактеризував його як "динамічний українсько-український діалог про необхідність дотримання європейських цінностей", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...