Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" попереджає: "Газпром" не може перекрити газ

Середа, 27 лютого 2008, 14:51

"Нафтогаз України" висловлює стурбованість нагнітанням представниками "Газпрому" напруженості навколо переговорного процесу оформлення контрактів на постачання середньо- і центральноазіатського газу в Україну.

Компанія вважає неприпустимим переведенням діалогу між "Нафтогазом України" і "Газпромом" у площину "військової риторики", йдеться у прес-релізі компанії.

З 12 лютого йде робочий процес між "Нафтогазом України" і "Газпромом" у рамках домовленостей президентів України і Російської Федерації.

"Однак переговори гальмуються через неконструктивну позицію представників компанії "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго", - заявляє компанія.

"Разом з тим, "Нафтогаз України" не робив заяв про намір перешкоджати компанії "РосУкрЕнерго" у питаннях транзиту і постачань газу споживачам Західної Європи", - додається в документі.

У той же час, при відсутності можливості закріплення контрактами спожитих Україною обсягів газу, "Газпром" не може вдаватися до будь-яких дій з обмеження постачань газу або зниження тиску в газотранспортній системі.

З технічної точки зору такі дії можуть піддати загрозі забезпечення безперебійного і безаварійного транзиту в країни Європи, заявляють у "Нафтогазі".

Компанія вважає, що всі спірні питання повинні вирішуватися в рамках відносин двох господарюючих суб'єктів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування