Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ завела 172 "корупційні" справи

Середа, 27 лютого 2008, 14:54

З початку року СБУ порушила 172 "корупційні" кримінальні справи.

Про це в середу заявила пресс-секретар СБУ Марина Остапенко, повідомляє Ліга.

Зокрема, Остапенко підкреслила: "У ході реалізації заходів, спрямованих на зниження рівня корупції в Україні, Службою безпеки України і - за її матеріалами - іншими правоохоронними органами протягом січня-лютого поточного року порушено 172 кримінальні справи за ознаками службових злочинів, з них 36 - за одержання хабарів".

За словами керівника прес-служби СБУ, відповідно до Закону "Про боротьбу з корупцією" складено 214 протоколів про адміністративні правопорушення, які зв'язані з корупційними діями державних службовців (з них 6 - щодо державних службовців I-III рангів).

Судові органи притягли до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу 120 осіб, з них - трьох держслужбовців I-III рангів.

56 кримінальних справ порушені за фактами зловживань працівниками правоохоронних, митних, контролюючих органів і військовослужбовців Збройних Сил і інших військових формувань України.

З них у щодо представників міліції – 29 справ, митних органів - 4, податкових - 9, представників пенітенціарної системи - 4, військовослужбовців - 10 справ.

Раніше народний депутат від НУНС Геннадій Москаль повідомив, що при Міністерстві внутрішніх справ буде створене Антикорупційне бюро. Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, у свою чергу, заявила про необхідність проведення антикорупційного аудиту всіх напрямків діяльності попереднього уряду, очолюваного Віктором Януковичем.

Вона також нагадала, що з першого дня роботи нового Кабміну почалася всеукраїнська антикорупційна експертиза, ревізія всіх сумнівних операцій попередньої влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування