Янукович хоче або стратити парламент, або переформатувати

Середа, 27 лютого 2008, 15:20

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що навіть після розблокування парламенту Верховна Рада не буде нормально працювати.

Виходом з ситуації, на його думку, є або переформатування коаліції, або нові дострокові парламентські вибори.

Таку позицію лідер Партії регіонів оголосив у середу в Брюсселі в інтерв'ю журналістам по закінченню участі в засіданні комітету з питань парламентського співробітництва України - ЄС.

Янукович знову підкреслив позицію фракції Партії регіонів, що робота Верховної Ради буде розблокована у випадку ухвалення рішення з питання про НАТО.

"Якщо буде прийнято відповідне рішення, ми знімемо блокаду, і будемо працювати в режимі розгляду пріоритетних питань, що ми визначимо на "круглому столі"... Але це не виходить, що Верховна Рада буде працювати нормально", - сказав він.

За словами лідера Партії регіонів, перевага в два голоси не дає можливості коаліції приймати якісь рішення.

"І вони це добре розуміють. Тому вони сьогодні мають тільки визнати, що вони не здатні працювати в такому стані - чесно вийти і сказати. Навіщо робити вигляд? Що, це комусь іде на користь? На користь держави або політиків? Ні", - резюмував Янукович.

Лідер Партії регіонів упевнений, що виходом з цієї ситуації може бути або нова коаліція, або дострокові парламентські вибори.

"Є два варіанти: або нова коаліція, яка конфігурація - це не має значення, але вона повинна бути набагато ефективнішою, ніж ця. Якщо цього не вдасться досягти, тоді нові вибори", - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування