Газпром заспокоїв Європу – погано буде тільки Україні

Середа, 27 лютого 2008, 18:05

Євросоюз отримав запевнення "Газпрому", що в разі відключення газу Україні поставки до країн ЄС зачіпатися не будуть.

Про це сьогодні заявив офіційний представник Єврокомісії з енергетики Ферран Тарраделлас Еспуні, повідомляє УНІАН з посиланням на ІТАР-ТАСС.

"Газпром" у вівторок увечері повідомив Єврокомісії про новий розвиток подій навколо кризи неплатежів із боку України й передав запевнення, що можливе припинення поставок газу в Україну не позначиться на російських поставках до Європи.

Реклама:

Представник Єврокомісії підкреслив, що за останні роки Єврокомісія відзначає "значне покращення в режимі взаємного інформування з Росією в енергетичній сфері".

Як відомо, 26 лютого "Газпром" заявив, що 3 березня з 10.00 мск скоротить поставки газу для споживачів України на 25% у разі неврегулювання проблем, що накопичилися.

"Далі так тривати не може. Якщо проблеми, що накопичилися, не будуть врегульовані, для забезпечення своїх економічних інтересів, у зв`язку з неплатежами за газ, "Газпром" 3 березня поточного року з 10.00 скоротить поставки для споживачів України на 25%", - сказав представник "Газпрому" Сергій Купріянов журналістам.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, 14 лютого українським колегам було направлено повний комплект документів для вивчення й підписання, але до цього часу офіційної відповіді немає й документи не підписано.

"Водночас неоформлене споживання російського газу триває, на даний момент в Україні осіло вже 1,9 мільярда кубометрів російського газу", - додав Купріянов.

У середу "Нафтогаз України" заявив, що на 27 лютого компанія завершила погашення заборгованості перед ЗАТ "УкрГаз-Енерго" за спожитий впродовж 2006-07 рр. природний газ.

Загальна сума грошових коштів, перерахованих ЗАТ "УкрГаз-Енерго" в рахунок погашення заборгованості становить 3,87 млрд. грн. Зокрема, 0,52 млрд. грн. було сплачено 14 лютого 2008 року, 0,9 млрд. грн. – 19 лютого, 2,44 млрд. грн. – 26-27 лютого.

Станом на 27 лютого 2008 року, між НАК "Нафтогаз України" і ЗАТ "УкрГаз-Енерго" існують взаємні зобов`язання на суму 1,37 млрд. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...