Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович навчив НАТО, як вчинити з Україною

Середа, 27 лютого 2008, 20:24

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що якщо саміт НАТО з повагою ставиться до українського народу, то він зніме питання про розгляд заявки України щодо приєднання до ПДЧ.

Про це він заявив у Брюсселі на зустрічі з Комісаром Європейської Комісії з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Янукович наголосив на зустрічі, що головною причиною виникнення кризи у Верховній Раді є відомий "лист трьох" з проханням про приєднання України до ПДЧ.

"Наша політична сила проти того, щоб рішення, тим більше такої ваги, були ухвалені кулуарно та непрозоро, всупереч нормам законодавства, яким передбачено розгляд цих питань в колегіальних органах влади – парламенті та уряді. Ми хочемо унеможливити повторення такої ситуації у майбутньому", - заявив Янукович.

Говорячи про можливість розгляду заявки про приєднання України до ПДЧ на Бухарестському Саміті НАТО, Янукович підкреслив: "Ми не можемо впливати на рішення Саміту. Якщо Саміт НАТО з повагою ставиться до українського народу, то він зніме з розгляду це питання. Таке рішення зніме напругу, піде на користь всім, і в Україні будуть аплодувати цьому рішенню".

Беніта Ферреро-Вальднер під час зустрічі зауважила, що ЄС бажає, щоб Україна йшла демократичним шляхом. "Ми хочемо, щоб Україна була ближче до Європейського Союзу", – зазначила Беніта Ферреро-Вальднер.

Янукович в ході свого візиту до Брюселю також провів зустріч з віце-президентом Європарламенту Мареком Сівецом.

На ній він заявив, що попри серйозні розбіжності із внутрішньополітичних питань, в Україні існує консенсус щодо стратегічного курсу на європейську інтеграцію.
"Ми добре розуміємо, що потрібно докласти багато зусиль, досягти відповідних критеріїв, щоб претендувати на членство в ЄС", - сказав лідер Партії регіонів.

"Українська сторона задоволена успішним виконанням Плану дій Україна – ЄС, що дав нам змогу підняти на новий рівень наші відносини, але важливо, щоб сьогодні ми говорили про виконання Плану дій не лише українською стороною, але й з боку ЄС", – наголосив Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування