"Ощадбанк" знову буде віддавати радянські тисячі

Середа, 27 лютого 2008, 20:44

Ощадбанк скасував свій наказ про призупинення в період з 1 по 14 березня реєстрації вкладників Ощадбанку СРСР для одержання ними виплат по внесках.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі банку в середу.

"Наказ відмінено. Реєстрація буде здійснюватися, як і раніше", - відзначили в прес-службі, нагадавши, що черговий день реєстрації - п'ятниця, 29 лютого.

У той же час у прес-службі Ощадбанку не змогли відповісти, чи буде здійснюватися реєстрація вкладників у суботу, 1 березня.

За її даними, скорочення кількості днів реєстрації до одного-двох на тиждень викликано нагромадженням коштів на рахунках уже зареєстрованих вкладників, для обслуговування яких тепер відведено чотири дні на тиждень.

Президент Віктор Ющенко в середу звернувся з листом до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у якому зажадав від уряду відновити реєстрацію вкладників і в триденний термін затвердити календарний план-графік реєстрації вкладників і виплат компенсацій, виходячи з загальної (прогнозованої) кількості вкладників.

За даними глави держави, внесено до реєстру на 22 лютого 4,68 млн громадян, ще близько 1 млн очікують реєстрації, а загальне число вкладчиків, що звернулися за компенсацією, може перевищити 20 млн.

В Ощадбанку повідомили, що на даний час до реєстру внесено 4,8 млн вкладників, тоді як на 5 лютого їх було 3,9 млн. При цьому більш 1 млн із них не забрали компенсаційні кошти зі своїх поточних рахунків, у зв'язку з чим Ощадбанк в окремих регіонах припинив реєстрацію нових вкладників.

Станом на 26 лютого на рахунки 3,11 млн вкладників було перераховано $565,62 млн, отриманих з бюджету, що означає близько 918 грн на вкладника. З держбюджету до 20 лютого Ощадбанк одержав $648,2 млн, що відповідає 3,27 млрд грн.

Як передають кореспонденти агентства, у регіонах при спробах вкладників зареєструватися для одержання внесків їх записують у чергу на березень-квітень, а в окремих відділеннях - на серпень цього року.

При цьому повсюдно порушується встановлений урядом термін виплат - три дні після реєстрації вкладника: на практиці кошти виплачуються через кілька тижнів.

В Ощадбанку складності з внесенням до реєстру пояснюють бажанням багатьох вкладників отримати кошти понад обумовлений ліміт у 1 тис. грн. Вони намагаються реєструватися в різних відділеннях банку за місцем видачі ощадкнижки. За даними агентства, такі спроби бувають успішними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування