Ющенко вважає кульки в Раді високим стандартом демократії

Четвер, 28 лютого 2008, 09:47

Президент Віктор Ющенко переконаний, що парламент буде розблоковано найближчим часом.

Про це він заявив на форумі "Україна-Європа", що проходить у четвер у Києві.

"В останні три роки Україна здає чудовий іспит на уроки демократії. Для того, щоб прокоментувати і зрозуміти процеси, що відбуваються, важливо зрозуміти, які проблеми і диспропорції успадкувала Україна від попередньої влади", - заявив Ющенко.

Він підкреслив, що головний урок останніх років полягає в тому, що незалежно від того, яка проблематика поставала перед нацією, "ми засвідчили, що ми маємо виключно демократичний спосіб пошуку відповіді на ці питання".

"Ми переконані, що Україна прийде до працюючого парламенту в найближчі дні, що ті надумані обставини, які формуються як верхня частина протистояння в парламенті, відійдуть в минуле. Бо там немає предмету дискусії, це все надумане. А парламент України запрацює конструктивно і ми продемонструємо для світу, в першу чергу ділового політичну стабільність", - заявив президент.

"З цього не треба робити трагедії, але треба робити уроки. Україна йде своїм шляхом і цим вона демонструє незмінність європейського вибору і європейських цінностей і високі стандарти внутрішньої демократії", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування