"Волю" можуть позбавити ліцензії

Четвер, 28 лютого 2008, 11:06

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії кабельного провайдера "Воля-Кабель" за те, що компанія відключає абонентів від аналогового телебачення.

Таке рішення Нацрада ухвалила у середу у зв'язку з тим, що "Воля-Кабель" не відновила мовлення в аналоговому режимі мешканцям Деснянського району Києва, пише "Комерсант-Україна".

Як відомо, 20 лютого держрегулятор зобов'язав "Волю-Кабель" відновити трансляцію програм універсальної програмної послуги абонентам, які живуть, зокрема, на масиві Троєщина в Києві.

"Але на сьогоднішньому засіданні представник "Воля-Кабель" заявив, що компанія не виконала наші вимоги. Після цього відповідно до законодавства ми ухвалили рішення звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії провайдера. Це єдиний спосіб уплинути на компанію", - пояснив відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський.

За його словами, позов може бути поданий протягом тижня.

Президент "Волі" Сергій Бойко вважає претензії Нацради до компанії необґрунтованими. "'Воля-Кабель" не припиняла трансляцію програм універсальної програмної послуги. І якщо Нацрада звернеться до суду, ми будемо відстоювати свої права", - заявив він виданню.

Наприкінці минулого року "Воля-Кабель" почала відключати абонентів від послуги аналогового телебачення в зв'язку з переходом на цифрове мовлення.

У Нацраду стали надходити скарги абонентів компанії, що живуть на Троещині, що заявляють про масове відключення від послуги аналогового ТБ із пропозицією укласти угоду на послугу цифрового ТБ.

Наприкінці січня Нацрада створила спеціальну комісію з розслідуванню звернень абонентів.

Юристи вважають, що у Нацради є всі шанси виграти в суді позов проти "Волі", зазначає видання.

Утім, у самій Нацраді визнають, що, подавши позов, прагнуть скоріше змусити "Волю" діяти етично, чим позбавити її ліцензії.

"Не думаю, що справа дійде до відкликання ліцензії", - заявив "Комерсантові" перший заступник голови Нацради Ігор Курус.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News