Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко питає, чому за борги посередників заплатили 46 мільйонів українців

Четвер, 28 лютого 2008, 12:23

Голова комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко вважає, що на першому пленарному засіданні ВР в якості позачергових мають бути розглянуті питання держзакупівель та звіт прем'єр-міністра про газові відносини з Росією.

"Перше (питання) стосуватиметься державних закупівель, оскільки треба прийняти рішення щодо ліквідації Тендерної палати", - зазначив депутат.

Крім того, треба прийняти рішення щодо "розблокування нинішньої корумпованої системи та надання можливості директорам шкіл, мерам, губернаторам, міністрам максимально швидко отримати гроші і ефективно їх використати за призначенням".

Другим питанням Гриценко пропонує заслухати прем'єр-міністра з інформацією про стан переговорів з Російською Федерацією щодо газопостачання в Україну у 2008 році і на подальшу перспективу.

"Верховна Рада має знати – в чому полягає дійсний зміст домовленостей, досягнутих з Російською Федерацією, почути позицію уряду щодо доцільності створення двох спільних підприємств для постачання та розподілення газу в Україні", - вважає депутат.

Голова комітету також пропонує оцінити законність підстав для виплати з держбюджету багатомільярдних коштів, які були перераховані посередницьким структурам "РосУкрЕнерго" та "УкрГаз-Енерго".

Гриценко вбачає в діях уряду порушення бюджетного законодавства, оскільки розрахунки з посередницькими структурами без належного документально підтвердження є неприпустимими.

Більш того, на його переконання, "незрозуміло – чому все українське суспільство, всі платники податків, люди, які регулярно сплачують за спожиті енергоресурси, повинні покривати сумнівні борги сумнівних посередників?".

"Ці питання зачіпають інтереси кожного з понад 46 мільйонів громадян України, кожного міста, кожного села. Саме тому вони мають бути розглянуті на першому ж пленарному засіданні Верховної Ради", - наголосив Гриценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування