Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Луценка захопили протестувальників проти забудови в Жовтневій лікарні

Четвер, 28 лютого 2008, 12:32

У четвер зранку працівники міліції схопили шістьох активістів, що протестують проти будівництва по вулиці Шовковична на території, що належала Жовтневій лікарні.

Про це в четвер повідомив голова Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко.

За його словами, тиждень тому його організація подала заявку до міської влади на проведення мирного зібрання громадян проти "незаконного будівництва" на вулиці Шовковичній.

Активісти стверджують, що будівництво веде компанія ЖитлоБуд.

"Мешканці та активісти виставили на тротуарі свої машини, щоб не дати завезти техніку на майданчик, до розгляду цього питання в КМДА", - повідомив Мельниченко.

Однак, за його словами, в п’ятницю зранку приїхала машина ДАІ і встановила знак "зупинка заборонена". Одразу після цього евакуатори забрали машини мешканців, звільнивши проїзд будівельній техніці.

Коли ж активісти, медики лікарні, мешканці та працівники Інституту фізіології ім. Богомольця намагались протестувати проти цього, четверо членів коаліції були затримані "за непокору міліції".

Мельниченко розповів, що після цього він прибув на місце "розбиратися". Під час його спілкування з людьми та журналістами його та ще одного члена коаліції також схопили, "вивернули руки та кинули в авто".

Станом на 13:11 всі шестеро осіб знаходяться в Печерському районному відділенні внутрішніх справ.

Мельниченко повідомив, що затриманим відмовили надати захисника та не роз'яснили права. Зараз оформлюють документи за статтею адміністративного кодексу про непокору працівникам міліції.

Також вони мають намір провести ще одну акцію проти "незаконного будівництва" перед секретаріатом президента в п’ятницю.

Як відомо, на території, яка раніше належала Жовтневій лікарні, було розпочато будівництво житлового будинку. Мешканці прилеглих будинків та члени коаліції заявляють, що будівництво проводиться незаконно.

Також висловлювалась думка, що воно відбувається на землях, де в XVIII столітті були поховані тіла людей, що загинули від холери, чуми та інших небезпечних стійких інфекцій.

Однак головний державний санітарний лікар Києва Ірина Козлова своєю постановою дозволила відновити будівельні роботи на земельній ділянці на території Жовтневої лікарні в Києві.

Водночас вона встановила "жорсткі дезинфікаційні та профілактичні умови для забудовника".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування