У Януковича хочуть законсервувати всю приватизацію Тимошенко

Четвер, 28 лютого 2008, 13:04

Партія регіонів вимагає тимчасового запровадження мораторію на приватизацію.

Про це сказано у заяві партії з приводу затвердження Кабміном списку підприємств для приватизації у 2008 році.

Зокрема, "регіоналів" турбує, що уряд Тимошенко хоче "розпродати акції рентабельних акціонерних товариств - “Укртелекому”, “Одеського припортового заводу”, “Турбоатому”, а також низки обленерго".

"Цей уряд пішов на сумнівний рекорд, прагнучи розпродати активи на суму, більшу ніж за всі роки приватизації", - йдеться у заяві.

Найнебезпечнішим "регіонали" вважають те, що "через волюнтаристські дії уряду Тимошенко держава втрачає стратегічні об’єкти української економіки".

"У зв’язку зі вступом України до СОТ витворилася цілком нова ситуація, яка вимагає нових підходів до питання приватизації... Ми повинні мати ясну і зрозумілу відповідь – якою буде доля цих підприємств в нових умовах? Чи не чекає їх закриття? Чи будуть збережені робочі місця? В уряді ніхто не зробив нині такого аналізу в контексті нової ситуації, що склалася в зв’язку з вступом України до СОТ. Тому треба переглянути програму приватизації з урахуванням збереження конкурентоздатності підприємств, які продаються, а також з урахуванням збереження робочих місць", - йдеться у заяві.

У зв’язку з цим Партія регіонів вимагає запровадження мораторію на приватизацію до перегляду програми приватизації – "перегляду, який буде проведений у зв’язку з новими умовами, які складаються після вступу України до СОТ".

"Партія регіонів вимагає припинити розбазарювання стратегічних виробництв та попереджає, що за волюнтаризм та антинародні дії треба буде відповідати", - сказано у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування