Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович отримав дачу в обмін на дострокові вибори?

Четвер, 28 лютого 2008, 13:17

Урядова дача – резиденція "Межигір’я" у селі Нові Петрівці – виділена Віктору Януковичу секретним розпорядженням президента Віктора Ющенка.

Про це пише газета "Дело", посилаючись на інформацію Державного управління справами, яке підтвердило виданню існування відповідного розпорядження.

За інформацією "Дела", вранці 9 липня 2007 року Ющенко по телефону привітав тодішнього прем'єра з днем народження, а вже за кілька годин президент підписав секретне розпорядження №148.

"Документ мовив: урядова дача на території комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" надається в користування главі Кабміну Віктору Януковичу. Згодом цей документ не з'явився ні на сайті президента, ні в інших відкритих джерелах", - говориться в статті.

9 липня 2007 року на сайті президента з'явився інший документ – указ глави держави, яким він зобов'язав прем'єрові виконати рішення РНБО і забезпечити фінансування дострокових виборів.

"Не виключено, що саме таку ціну – згоду на дострокові вибори і, як наслідок, втрату влади – заплатив прем'єр за будиночок у Пущі-Водиці", - вважає "Дело".

Як зазначає видання, у розпорядженні від 9 липня 2007 року Ющенко надав у користування екс-прем'єр-міністру "дачний будинок на території комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", який потребує ремонту" – ця інформація міститься у довідці, наданій Держуправліням справами.

На який термін Янукович одержав держдачу, може дати відповідь лише текст закритого розпорядження президента, зазначає видання.

У ДУС пояснили, що комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" включає базу відпочинку "Пуща-Водиця" і резиденцію "Межигір’я" – в останній і проживає останні кілька років Янукович.

Як відомо, раніше "Українська правда" писала про низку кроків, здійснених щодо комплексу "Межигір’я", у наслідок яких він перестав належати державі.

Минулого тижня Янукович підтвердив, що в нього є дача в резиденції "Межигір’я", виділена за підписом Ющенка. Янукович стверджує, що використовує лише один із будинків комплексу. Його площа складає 250 кв. м., і за ним закріплено 1,5 га землі (За даними ДУС, територія всієї резиденції займає 136,8 га).

Усі рішення попереднього Кабміну, що приймалися в 2003-2004 і в 2007 роках щодо "Межигір’я", мали гриф "не для друку" або "для службового користування".

"Дело" звернулося до секретаріату президента, Кабінету міністрів і Міністерства юстиції з проханням надати тексти закритих указів і розпоряджень органів влади, пов'язаних зі статусом колишньої державної резиденції в надії, що новий Кабмін не відступить від наміру відкрити доступ до засекречених документів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...