Яценюк запевняє, що Рада розкочегариться після вихідних

Четвер, 28 лютого 2008, 13:27

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк переконаний, що парламент зможе розпочати свою роботу вже з наступного тижня.

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Литви Гядімінасом Кіркіласом, повідомляє прес-служба ВР.

У ході зустрічі Кіркілас та Яценюк обговорили низку питань, пов'язаних з політичною ситуацією в Україні та Литві, питання взаємодії України з Європейським Союзом, питання економічної співпраці обох країн.

Зокрема, спікер поінформував присутніх про розгляд Єврокомісією нової посиленої угоди про співробітництво України та ЄС та про новий формат співробітництва між європейськими країнами.

Він висловив сподівання щодо підтримки України з боку Литви: у питаннях прийняття нової посиленої угоди про співробітництво України та ЄС та щодо участі України в організації роботи ЄС на правах особи, яка не є його повноправним членом, але може брати участь у його діяльності.

Торкаючись питання щодо ситуації в парламенті, Яценюк запевнив гостей в тому, що Верховна Рада працюватиме наступного тижня.

"Парламент ніколи не жив самостійно, це був придаток або до ЦК КПУ, або до інших гілок влади. Зараз ситуація змінилась. Крім того, накопичилось багато проблем, їх треба вирішувати", - підкреслив він.

Учасники зустрічі обговорили питання, пов'язані з енергетикою, зокрема, розвитком атомної енергетики, та з відновленням потужності Ігналінської атомної станції.

Кіркілас наголосив на зміні ставлення до атомної енергетики в цілому у світі, зазначаючи, що цей рік виголошено роком широкої дискусії щодо розвитку атомної енергетики.

За його словами, у травні 2008 року у Празі відбудеться широке обговорення питань розвитку атомної енергетики.

З огляду на залежність промисловості Литви від енергопостачання з єдиного джерела, прем'єр Литви висловив зацікавленість в альтернативному постачанні палива через трубопровід Одеса-Броди-Плоцьк та урегулюванні технічних та організаційних проблем, які виникають на митниці порту Іллічевськ.

Кіркілас запросив Яценюка до Литви з офіційним візитом. Яценюк висловив підтримку співробітництву обох країн та прийняв запрошення відвідати Литву восени.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування