Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацрада не змогла докопатися до засновників "рупора" Черновецького

Четвер, 28 лютого 2008, 13:54

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення про оголошення попередження ТРК "Київ".

Таке рішення було ухвалено за результатами позапланової перевірки, повідомляється на сайті Нацради.

Як сказано у повідомленні, ефірне мовлення компанії не відповідає законодавчим вимогам та ліцензійним зобов’язанням.

Крім того, на вимогу працівників Нацради, які перевіряли компанію, необхідні документи стосовно її діяльності не були надані.

Також не вдалося з’ясувати, хто є засновником компанії.

"А це обов’язкові відомості, що включаються до Державного реєстру ТРО”, – сказав голова Національної ради Віталій Шевченко.

Незважаючи на те, що компанія загубила ліцензію на супутникове мовлення, вона продовжує подавати через супутник сигнал на територію, зазначену в ліцензії.

Зважаючи на ці обставини, Національна рада констатувала факт втрати ліцензії і вирішила звернутися до оператора зв’язку з вимогою припинення трансляції супутникового сигналу ТРК "Київ” протягом тижня.

Через два тижні Національна рада розгляне питання діяльності ТРК "Київ” у присутності керівника цієї компанії та представників Київської міської адміністрації, перед тим надавши компанії перелік документів, які мають бути подані до Національної ради.

"Ситуація, яка склалася на ТРК "Київ”, може бути повчальною для інших комунальних телерадіоорганізацій не лише Києва, а й інших міст України", - сказав перший заступник голови Національної ради Юрій Плаксюк.

"Єдиним документом, відповідно до якого телерадіокомпанія має виходити в ефір, є ліцензія Національної ради, а не розпорядження, наказ, доручення чи інший документ мера міста чи інших людей. Директор ТРК повністю відповідає за мовлення на каналі. У ситуації з ТРК "Київ” не зрозуміло, хто нині в ній відповідає за ефір. Тому, відповідно, таке рішення сьогодні ухвалене”, - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування