Євросоюз пропонує Україні "позашлюбний зв'язок"

Четвер, 28 лютого 2008, 14:18

Голова комітету парламентської співпраці Європейський Союз – Україна Адріан Северін вважає безперечним право України на подачу заявки на членство в союзі.

Про це він заявив на прес-конференції в рамках міжнародного економічного форуму "Європа-Україна", повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Україна без жодних сумнівів є європейською країною і тому вона має повне право подавати заявку на членство в союзі", - сказав Северін.

На його думку, дискусія між Україною і ЄС повинна вестися не про перспективи, а про конкретні практичні дії.

Він пояснив, що зараз важливо діяти і, якщо Україна і ЄС розроблять спільну стратегію щодо безпеки у сфері енергетики, якщо будуть координувати свої дії в сфері зовнішньої політики, установлять зону вільної торгівлі, тоді Україна стане повним членом ЄС до того, як це буде закріплено де-юре.

"Таким є моє послання. Давайте діяти, нібито ми дійсно інтегровані, давайте діяти так, нібито ми створюємо нову політичну асоціацію й економічну інтеграцію", - сказав Северін.

"Давайте не будемо ставити питання, чи дійсно ми любимо одне одного так, що через 5 чи 10 років зможемо одружитися. Давайте організуємо спільне життя, а шлюб послідує", - завершив він.

Говорячи про україно-російські відносини, Северін підкреслив, що чим більше Україна буде посилювати свої відносини з Росією, тим більше вона буде служити мостом між ЄС і Росією.

Він підкреслив важливість проведення в Україні низки глибоких економічних реформ для того, щоб членство в ЄС ставало припустимим у найближчі роки.

Як відомо, Міністерство економіки вважає своїми основними задачами в 2008 році забезпечення вступу України у Світову організацію торгівлі й створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

18 лютого Україна і ЄС почали переговори про створення зони вільної торгівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування