У США Україні дали час подумати над долею Косово

Четвер, 28 лютого 2008, 16:36

Старший радник Центру стратегічних та міжнародних досліджень США, колишній посол США в Україні Стівен Пайфер вважає, що якщо Україна не визнає незалежність Косово, це не позначиться на її відносинах з ЄС і США.

Про це Пайфер сказав на прес-конференції в рамках міжнародного форуму "Європа-Україна", який відбувається в Києві, повідомляє УНІАН.

"Якщо Україна не визнає одразу ж Косово, я не думаю, що це матиме якісь негативні, чи взагалі якісь наслідки для України", - сказав він.

У свою чергу директор проекту Нових європейських демократій (США) Януш Бугайски зазначив, що для України не є обов'язковим визнання Косово як незалежної держави.

Він відзначив, що на сьогодні немає спільної узгодженої політики з цього питання серед країн ЄС.

Водночас Бугайски відзначив тенденцію, що більшість країн визнають впродовж наступних кількох місяців незалежність Косово і може виникнути парадоксальна ситуація, коли через кілька місяців Асамблея ООН визнає незалежність Косово, а рада безпеки ООН не визнає незалежність Косово через вето Росії.

"Але це є рішенням України – визнавати чи не визнавати незалежність Косово", - сказав він.

Бугайски також вважає, що Україна має ухвалити рішення долучатися чи не долучатися до місії ООН, яка триває в Косово разом з місією Європейського Союзу, яка буде введена протягом наступних кількох тижнів.

Він зазначив, що ці місії будуть сприяти стабілізації регіону, який знаходиться дуже близько до України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...